Distanslektioner

Distanslektionerna ges oftast över internet via Zoom som är en lättanvänd videomötesplattform. Videoanalyslektioner går även att ta via telefon eller genom att få analysen inspelad och skickad till sig. Se längre ner på sidan för de olika lektionsalternativen. 

Nytt för läsåret 2021/2022 är att du går med i den så kallade coachningsklubben för att boka distanslektioner. Projektet är till för att hjälpa mig att hålla regelbunden kontakt med mina kunder och för att de som tränar för mig ska ha chans att byta erfarenheter med varandra. 

Mer info och intresseanmälan via coachningsklubben

 


 

Det finns olika upplägg att välja på för dina distanslektioner!

Alternativ 1) Liveträning via videolänk

Du tränar som vid en vanlig lektion men har mig med på videolänk samtidigt. Jag jobbar oftast via Zoom men om du har ett konto på Ridesum så kan vi även ha lektionen via den plattformen. Det enda du behöver är en mobil med kamera och möjlighet att koppla upp dig från den plats där du tränar. Kontakta mig så berättar jag mer om hur vi kan lägga upp träningen.

Kostnad: 400 kr/lektionstimme


Alternativ 2) Teori / rådgivning

Du behöver inte träna live om du inte vill, utan kan även använda din lektionstid till att diskutera mer allmänna frågor om träning och träningsupplägg med mig eller prata träningsteori.

Kostnad: 400 kr/timme


 

Alternativ 3) Videoanalys

Du tränar inte din häst under lektionen utan gör ett träningspass i förväg som du filmar och som jag sedan ger feedback på.

”Videoklippen från min träning har hjälpt mig att förstå träningen så mycket bättre. Nu har jag själv börjat lära mig att se vad jag kan förbättra till nästa pass!”

Fördelen med att använda videoklipp i undervisningen är att vi kan titta flera gånger på samma sekvenser för att se de små detaljerna som kan göra stor skillnad. Det behöver inte vara någon superkvalitet på filmen för att den ska gå att använda. Det brukar räcka med att du själv sätter upp din mobil på lagom avstånd från dig och hästen och låter den vara på medan du tränar.

En lektion är ca en timme lång men jag avsätter även tid i förväg för att titta igenom och analysera träningen. För att jag säkert ska ha hunnit titta igenom klippen innan din distanslektion så behöver jag få tillgång till dem i god tid, helst dagen innan. Om du hellre vill så kan jag i vissa fall spela in återkoppling till dig och skicka istället för att vi bokar en lektionstid. Jag föredrar dock att få prata med dig så att vi kan föra en dialog kring träningen. 

Lättast är att du laddar upp dina klipp på Youtube som olistade (ingen som inte har fått en länk direkt av dig hittar dem då). HÄR finns lite mer information om hur man lägger upp filmer på Youtube.

Kostnad: 600 kr (400 kr/timme + förberedelsetid)*
* lägre pris för kortare avstämningar