Jag jobbar mycket och gärna men ibland fungerar det inte…

”Vad gör du nu för tiden? Varför hör du aldrig av dig? Det var alldeles för längesen vi sågs.”  Vissa dagar lever jag inte, jag bara existerar. När smärtan i nacken och huvudet blir för stor så känns det som att min tankeverksamhet tryckt på pausknappen. Detta är någonting som tyvärr drabbar mina kunder som råkar ut för avbokade lektioner eller tvingas vänta på att över huvud taget få kontakt med mig. Det är därför som jag skriver detta inlägg. Jag vill helt enkelt spela med öppna kort gentemot er som eventuellt vill anlita mig.

Så här ligger det till. Oftast fungerar allt bra och min kropp känns lika pigg som när jag var 25 ;-), men av okänd anledning så får jag ibland spänningar i axlar, nacke och käke som är helt hopplösa att bli av med. Jag har då ofta framför mig 2-3 dagar av zombietillvaro och migränliknande huvudvärk. Utredning pågår och jag har äntligen funnit en sjukgymnast som är villig att ”vända på alla stenar” för att hitta grundorsaken till problemet. Jag har därför gott hopp om att så småningom få bukt med besvären men tills vidare är detta en realitet jag måste leva med och förhålla mig till.

Något som visat sig vara extra dåligt när spänningarna startat är att sitta statiskt en längre stund, så som jag t.ex.gör i bil, buss eller tåg på väg till mina kunder ute i landet. Jag har därför dragit ner på det lite längre resandet en del och hoppas att hitta fungerande distanslösningar som kompensation. Jag ska skriva lite mer om distansalternativen i ett kommande inlägg.

Avslutningsvis vill jag bara poängtera att jag inte alls skriver det här inlägget för att få medlidande! Flera av er som läser detta har verkligen betydligt jobbigare situationer att leva med än vad jag har. Jag mår ju för det mesta väldigt bra och är otroligt privilegierad som får jobba med någonting så givande som hästar och deras människor. Syftet med texten är bara att jag vill vara öppen med på vilka premisser man som kund anlitar mig i nuläget. Jag vill också att ingen av er som jag hållit på halster med besked om träningar ska ta detta personligt. Nu vet ni varför. Om jag hade känt att det hade varit möjligt så hade jag gjort regelbundna resor till er alla!