Lektioner

Lektionsinnehåll

Jag tillämpar gärna belöningsbaserad träning i min undervisning, men håller även lektioner som inriktas på hur du mer allmänt kan använda kunskap om inlärningsteori i hästträningen. Det kan handla om såväl vardagshantering som inlärningsaspekter i ridning och arbete från marken.

Eftersom tanken är att du skall kunna tillämpa det du lärt dig även när du stöter på helt nya situationer med din häst så ligger fokus alltid på hur och varför träningen fungerar. Ofta blandas teori och praktik under träningspassen men ibland kan det även bli aktuellt med rena teorilektioner. Utöver min beteendeinriktade kärnverksamhet så hjälper jag dig även gärna med grunderna i arbete på lång tygel.

 


Olika lektionsalternativ

Under våren 2018 så kommer jag främst att undervisa på distans samt hemma på min gård i Almunge (öster om Uppsala). I mån av tid kommer jag även att åka ut till dig för regelbunden undervisning om du finns inom 5 mil från Almunge.

 

Distansundervisning

Under den senaste terminen har intresset för distansundervisning ökat markant och detta har blivit ett av mina mest populära undervisningsalternativ. Du filmar din träning och vi går sedan igenom filmklippen tillsammans samt skapar ett förslag på hur du kan träna vidare utifrån denna analys. Detta har visat sig vara oväntat effektivt då du tränar dig i att själv se de små detaljerna som kan göra så stor skillnad i träningen.

Träningar hos mig i Almunge

Om du vill ha mig på plats på ridbanan för coachning när du tränar, så är du välkommen att komma till mig i Almunge. Du kan antingen ta med egen häst eller låna häst här på gården (mycket av din teknik kan ju tränas med en annan häst än din egen). Jag håller regelbundet träningssöndagar och har även möjlighet att ta emot dig för intensivträning ett helt veckoslut eller längre.

Regelbundna lektioner hos dig

Privatlektioner kan i mån av tid ges hos dig om du finns inom 5 mil (max 45 min resväg) från Almunge. Jag föredrar att jobba långsiktigt med mina ekipage så, efter en första provlektion, bokar du in lektionstider terminsvis.